top of page

Over ons

Wie zijn we?

We zijn een stichting bestaande uit vrijwilligers, en zijn aangesloten bij Leergeld Nederland. Hierbinnen horen we bij Stichting Leergeld Limburg en ons werkgebied omvat de gemeente Horst aan de Maas.

De speerpunten van ons beleid zijn:

  • intermediairs en de vereiste scholing

  • PR beleid, -campagne: Draagvlakverwerking

  • Communicatie perikelen automatiseringssystemen Lisy/Afas

  • Prijs/Kwaliteit producten/diensten

  • "Verborgen/nieuwe armoede"/"inkomensarmoede"/werkende arme gezinnen

Wat doen we ?

Onze missie is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Kinderen weer laten meedoen! Kinderen gaan mee op schoolreis, gaan sporten of krijgen muziekles. Ze kunnen vaak een (tweedehands) fiets of computer krijgen als ze die niet hebben. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen net als ieder ander kind. 

Foto Schoolspullen 08.jpg
Hoe doen we dit ?

Om ons doel te kunnen bereiken maken we gebruik van de leergeld formule. Deze gaat van een huisbezoek tot een follow-up met de nodige nazorg. Intermediairs spelen een belangrijke rol en zorgen voor alle persoonlijke aandacht die nodig is. Per gezin word de situatie bekeken en bepaald wat er precies nodig is.​ Er wordt geen geld verstrekt aan de gezinnen, maar vouchers. Ook wordt contributie betaald aan verenigingen.

Foto Breakdance 06.jpg
Resultaten

 

Resultaten boeken is erg belangrijk, zodat we weten of we op de goede weg zijn om iedereen die hulp nodig heeft te helpen. Elk positief resultaat is een kleine overwinning en een stap in de goede richting. Hoewel we er nog niet zijn is aan de resultaten goed af te lezen hoe belangrijk het voor kinderen is om gewoon mee te kunnen doen en dat de geboden hulp hard nodig is.

Foto Muziekles 02.jpg
bottom of page