top of page

Over ons

Wie zijn we?

We zijn een stichting bestaande uit vrijwilligers, en zijn aangesloten bij Leergeld Nederland. Ons werkgebied omvat de gemeente Horst aan de Maas.

 

De speerpunten van ons beleid zijn:

  • Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!

  • Alle kinderen uit de doelgroep bereiken met daarbij extra aandacht voor nieuwe, verborgen en werkende mensen met geldzorgen.

  • We werken doelgericht en denkend vanuit het kind

Wat doen we ?

Onze missie is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Kinderen laten meedoen! Kinderen gaan sporten of krijgen muziekles. Ze krijgen een (tweedehands) fiets of computer als ze die niet hebben. Allemaal levensbehoeften waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen net als alle kinderen. 

Foto Schoolspullen 08.jpg
Resultaten

 

Resultaten boeken is erg belangrijk, zodat we weten of we op de goede weg zijn om iedereen die hulp nodig heeft te helpen. Elk positief resultaat is een stap in de goede richting. Aan de resultaten is goed af te lezen hoeveel kinderen en gezinnen elk jaar gebruik maken van Leergeld en dat de geboden hulp hard nodig is.

Foto Breakdance 06.jpg
Hoe doen we dit ?

 

Om ons doel te kunnen bereiken maken we gebruik van de Leergeldformule. Deze gaat van een huisbezoek tot contact houden in verband met volgende aanvragen. Contactpersonen (dit zijn geschoolde vrijwilligers) spelen een belangrijke rol en zorgen voor de persoonlijke aandacht die nodig is.

Per gezin wordt de situatie bekeken en bepaald wat er precies nodig is.​ Er wordt geen geld verstrekt aan gezinnen, maar bonnen. Ook wordt contributie soms rechtstreeks betaald aan verenigingen.

Foto Muziekles 02.jpg
bottom of page