top of page

Hoe doen we dit?

Om kinderen mee te laten doen met hun leeftijdgenootjes gebruikt Stichting Leergeld een eigen werkwijze: De Leergeldformule

 

Deze formule bestaat uit de volgende stappen:

1: Huisbezoek en bespreken wat je kind wil

 

Gezinnen die zich melden met een vraag worden (meestal thuis) bezocht door een contactpersoon van Leergeld. Dit zijn opgeleide vrijwilligers.

De contactpersoon voert een persoonlijk gesprek om te bespreken welke wensen jij en je kind(eren) hebben. Vaak zijn kinderen hier zelf bij en weten ze zelf goed te vertellen welke sport ze bijvoorbeeld graag willen doen.

Ook geven de contactpersonen zelf aan wat mogelijk is, omdat zij weten welke regelingen er zijn binnen de gemeente en wat Leergeld te bieden heeft.

De financiële situatie wordt besproken en in kaart gebracht omdat Leergeld er is voor gezinnen met een lager inkomen.

2: Bemiddeling

 

Met ouders of verzorgers wordt besproken wat de mogelijkheden zijn binnen de bestaande voorzieningen van de gemeente of andere organisaties. Vervolgens bieden wij vanuit Leergeld ondersteuning bij het aanvragen van deze voorzieningen indien gewenst.

Foto Fiets 04.jpg
Ballet_1_RGB150dpi.jpg

3: Vergoeding

Als er geen bestaande voorzieningen zijn waarvan gebruik gemaakt kan worden dan kan Stichting Leergeld hulp bieden. Dit gebeurt in de vorm van een waardebon of een vergoeding aan clubs, verenigingen, winkels of ondernemers. Deze hulp moet bijdragen aan de doelstelling van Stichting Leergeld: Het voorkomen van sociale uitsluiting en kinderen mee laten doen.

4: Contact houden

Na de aanvraag blijft de contactpersoon af en toe contact houden met de gezinnen. Afhankelijk van de situatie is dit via een telefoontje, mail of nog een huisbezoek. Hierdoor is het voor een gezin gemakkelijk om contact op te nemen als bijvoorbeeld de contributie verlengd moet worden of als er vragen zijn. Ook laat de contactpersoon het weten als er een actie is waaraan deelgenomen kan worden, bijvoorbeeld de schoolspullenpas voor kinderen in het voortgezet onderwijs of de regelingen voor kinderen die naar de brugklas gaan.

Aandachtspunten:

-        Leergeld geeft geen vergoedingen achteraf.

-        Leergeld geeft geen geld, maar betaalt rechtstreeks aan de vereniging of de winkel.

-        Er is geen recht op automatische verlenging.

-        De inkomensgegevens zijn maximaal een jaar van toepassing, hierna moeten nieuwe inkomensgegeven overlegd worden.

-        Maatwerk wordt door de coördinator voorgelegd aan het bestuur.

bottom of page